Afgelopen weekend heeft het jaarlijkse kampweekend weer plaatsgevonden in Orvelte.

Het pand van het veldstudiecentrum hadden we weer tot onze beschikking. Hoewel het weer niet zo fantastisch was dit weekend hebben we ons toch vermaakt en zijn we er goed af gekomen.  Vrijdag heeft het bijna de hele dag geregend, maar vrijdag avond tijdens het spel buiten was het droog! Vrijdag avond hebben we met zijn allen het Groupfie spel gedaan, samen met je groepje kreeg je een lijst met punten waar je een selfie moest maken met je groep. Het groepje met de snelste tijd of met de origineelste foto’s had gewonnen. Het groepje van Bo was het snelst en het groepje van Linda het origineelst. Met rode hoofden van het rennen kwamen de groepjes een voor een binnen stormen, aan de inzet ontbrak het zeker niet. Om weer bij te komen van dit spel hebben we vrijdag later op de avond een spelletjes avond gehouden. De basisschool kinderen hebben met z’n allen bingo gedaan en de ouderen hebben onderling spelletjes gedaan, zo was dit jaar het spel 30seconds ook weer mee, waar erg fanatiek mee gespeeld is door de begeleiders en zwemmers.

Hoewel het voor sommige erg laat werd vrijdagavond, waren we er zaterdag weer vroeg bij. Met zijn allen lekker ontbijten  en lunchpakketten maken voor het dag programma. Rond half 11 kwamen we aan bij 25 Graden Noord in Drouwenderveen, hier stond een spetterende dag op ons te wachten (letterlijk en figuurlijk). We werden in groepen verdeeld en iedere groep had zijn eigen kleur. De verdeling was klaar en de activiteit kon beginnen, ondanks dat het regende was iedereen weer erg fanatiek. De activiteit bestond onder andere door een brancard race, het chagerijnenspel, behendigheid spel en het ballenspel op het volleybalveld. Na lunchtijd werd het droog, maar juist toen kwamen de spelletjes met water met als afsluiter het badeendjesspel.

Eenmaal weer terug in Orvelte werd het eten bereid en kon iedereen nog even oefenen voor de playbackshow. De eerste editie was een groot succes, de jury (bestaande uit ons bestuur) was erg tevreden en heeft genoten. Veel deelname maakte er een leuke gevarieerde avond van. Van K3, Kinderen voor Kinderen, het vliegerlied tot het Wilhelmus van alles was er wat. Of terwijl een zeer geslaagde playbackshow. Na de playbackshow stond de muziek met vol volume aan en wat is er gedanst! De bordspellen kwamen weer naar voren en iedereen heeft zich goed vermaakt.

Zondag ochtend 09:15 uur, een enorme rust die heerste over de slaapzalen. Maar dat duurde niet lang meer! Jante en Laura vonden dat het wel op uitslapen leek, daar mocht om half 10 wel verandering in komen. Jochem Meijer kwam langs met zijn hit WAKKER WORDEN, iedereen werd voorzichtig wakker en waren erg vrolijk (hahaha).

Het ontbijt kon beginnen, de spullen werden gepakt en de ouders kwamen de kinderen weer ophalen. Vermoeidheid was bij sommigen wel te zien, maar dat betekent alleen maar dat het een zeer geslaagd kampweekend was. Op naar volgend jaar!

(foto's komen binnenkort op de site)