Afgelopen zaterdag heeft de eerste ronde van de nationale zwemcompetitie plaatsgevonden. Het was een succesvolle opening van het competitieseizoen voor De Valken. De wedstrijd begon met een estafette 4×100 vrij dames, Wiëlle, Arita, Marjolein en Cynthia hebben erg hard gezwommen en hebben ruim voor Polaris en ZPC Hoogeveen aangetikt. Ze hebben de eerste tijd neergezet met een persoonlijk record van ruim 5 sec.

Ook de jongens estafette was een succes, op de 4x 50 wisselslag hebben Daniël, Jan, Minze en Sem een persoonlijk record gehaald van ruim 2 seconden en zijn op de derde plek geëindigd. Dit waren niet de enigste persoonlijke records, ook Manon Hofman, Julia, Marieke, Marlies, Lise, Nienke, Daniël, Leonique, Jamillia, Nina, Jan, Arita, Lisanne, Claudia, Alex, Meike, Yarnick, Romy, Maureen en Minze hebben een persoonlijk record behaald.

Daarentegen werd Julia ook 2e op de 100 wisselslag en 3e op de 100 vrij. Leonique werd 1ste op de 50 vrij en 3e op de 200 schoolslag, op dezelfde afstand werd Jamillia net 4e. De jongens Sem en Minze zijn 1e en 2e geworden op de 50 vrij en op de 200 schoolslag werd Sem ook 1ste en Minze net 3e met een persoonlijke record van 10 seconden!De 100 vlinderslag stond voor de dames al op het programma en hier is erg goed op gepresteerd. Arita werd 1ste met een persoonlijk record van 4sec., en ook Lisanne en Claudia hebben hun tijd verbeterd. Op de 200 vrij heeft Arita ook als eerste aangetikt in een tijd van 2.27.81. Voor de Senioren dames stond 100 ss en 100 wisselslag op het programma, Wiëlle werd op beide afstanden 1ste en Manon werd op de 100 ss derde. Bij de senioren heren stonden dezelfde afstanden op het programma, Alex werd op de 100 ss 1ste en op de 100 wisselslag net 3e .

Aan het einde van de wedstrijd stond er nog een estafette op het programma, 4×50 vrij. De meiden (Marlies, Ilse, Marieke en Julia) hebben heel hard hun best gedaan en hebben samen een persoonlijk record gezwommen van ruim 4 seconden. En ze tikten als 2e aan! Het was weer een gezellige wedstrijd met veel mooie prestaties. Het aantal persoonlijke records is extreem en de uitslag is geweldig. Op dit moment staan we 4e in de D1 competitie, een plek hoger dan waar we vorig jaar geëindigd zijn! Op naar de volgende competitiewedstrijd !