Afgelopen zaterdag, 14 oktober, vond de junioren/jeugd/senioren wedstrijd plaats in Emmen. Een wedstrijd met een finale opzet. Dit wil zeggen dat de series niet meer alleen zijn ingedeeld op snelheid, waarbij je dan in de laatste serie van het programma de snelste zwemmers hebt, maar de snelste zijn gedurende het programma verdeel over de middelste banen en daarbuiten lopen de tijden op. Dus krijg je series met grote verschillen van tijden. Voor de een is het makkelijk winnen en voor de ander is het een grote uitdaging om de andere zwemmers bij te houden. Een wedstrijd waar de meningen over verdeeld zijn.

Door deze opzet hebben zwemmers meerdere keren een persoonlijk record behaald op dezelfde afstand door de finales te zwemmen. Dit is hartstikke goed en laat zien dat onze zwemmers sterk zijn en goed in hun vel zitten. Jan Hamstra heeft zijn uithoudingsvermogen laten zien als nooit te voren. Jan had zich ingeschreven voor de 400 vrij en de 200 wisselslag. Deze afstanden kwamen voor de heren gelijk achter elkaar, dus een korte rust tussendoor. En toch zwom hij op de 400 vrij een veel snellere tijd dan in de training en op de 200 wissel een klein persoonlijk record. Goed gedaan Jan!

De finales zijn gezwommen door Ellen, Romy, Esmee, Arita, Rens, Alex, Arjan, Minze en hier zijn ook medailles behaald. Op 100 vrij werd Arita 2e, op 50 rug werd Esmee 1ste en Romy 3e, op 50 ss werd Alex 2e , Minze werd 1ste op de 50 ss en Rens 3e op de 50 ss.

De wedstrijd liep dan wel ontzettend uit en was qua opzet iets anders dan verwacht, toch was het ontzetten gezellig en hebben we goede tijden neergezet en veel gelachen. We kijken met z’n allen ontzettend uit naar komend weekend, het Zechstein Toernooi (Bubble toernooi)!