Het jaarlijkse Zechstein toernooi (voorheen Bubble toernooi) zit er weer op. Aan de vermoeide gezichten te zien en aan de schorre stemmen te horen was het weer een gezellig weekend.

Vrijdagavond zijn de zwemmers (16+) al richting Veendam gegaan, de auto’s zaten goed vol met alle tassen, dozen met eten voor het weekend, tafels en stoelen. De deuren van de auto’s konden nog net dicht, dus tijd om te gaan. Michael reed voorop en had er voor gekozen om een mooie route door Veendam te nemen, wat is het toch een mooie stad, bedankt voor deze toeristische rit Michael! 🙂

In Veendam aangekomen mochten we ons plekje in de ‘Grote Zaal’ opzoeken, spullen klaar maken en op naar de briefing. Toen onze begeleiders, Paulien en Jante, alle officiële onderdelen hadden bijgewoond kon het weekend echt beginnen. Met zijn allen lekker eten bij de Sahara en daarna nog even een kijkje nemen in de kantine van het zwembad waar een feestje gaande was. Want er is natuurlijk geen feest als De Valken er niet is geweest!

Zaterdagochtend gingen de lichten om 06:30 aan in de zaal en werden de oudere zwemmers langzamerhand wakker, op het zelfde moment vertrok de rest van de vereniging vanuit Westerbork naar Veendam, ook voor hun was het Bubble weekend begonnen!! Bij aankomst in Veendam heeft iedereen zijn slaapplek klaar gemaakt. Tijdens de opening van het toernooi heeft De Valken zich ook weer laten zien, vooral Lisanne, ze vond het zo feestelijk dat ze er spontaan bij begon te dansen. Vervolgens begonnen rond 09:00 de series en was de kop er af! Gedurende de hele dag zijn er individuele afstanden en estafettes gezwommen en rond 17.30 uur was het afgelopen. De afsluiting van de dag zijn series met hele spannende estafettes, heel het zwembad zit vol met supporters en door het aanmoedigen van de verenigingen zorgt ervoor dat het dak er bijna af vliegt. De officials hadden moeite om het zwembad weer stil te krijgen voor de start van een nieuwe estafette!

Het zwembad liep na de estafettes langzaam leeg en iedereen ging even lekker droge kleren aan trekken. Ondertussen was Berry al onderweg met eten voor de zwemmers. Heerlijke patatten, kroketten, frikandellen en kaassoulfles, en ik kan jullie vertellen dat dit erg snel op was en ook had Yvonne er voor gezorgd dat we nog een lekker bakje vla na hadden. Toen het eten op was bleken er toch wel wat leden vermoeid te zijn, alle trainsters in het bijzonder. Ze lagen in een rijtje naast elkaar te slapen. Maar niet van lange duur, er moest namelijk weer gefeest worden! Rond half 8/8 uur gingen de deuren los en was de disco in het zwembad geopend! De DJ had de feest muziek weer gestart en de zwemmers hebben hier weer erg van genoten, ook mocht het bubbelbad niet ontbreken! Rond een uur of 12/half 1 waren de zwemmers weer terug en om 1.00 uur gingen de lichten weer uit. Wat niet perse inhield dat de zwemmers ook gelijk gingen slapen. Want zondags hoor je natuurlijk wel vermoeid er uit te zien en een schorre stem te hebben!

Dit was dan ook zeker gelukt, zondagochtend 06:45 gingen de lichten weer aan, enkele hoofden gingen uit reflex toch nog maar even onder de dekens om nog even door te kunnen slapen. Het ontbijt stond al klaar en om 09:30 ging de wedstrijd weer van start. Gek genoeg is het waar, maar op zondag worden er meer persoonlijke records gezwommen dan op de zaterdag, het blijft iets aparts dat Bubble Effect! Rond half 4 begonnen de slotestafettes weer en dit veroorzaakte weer een geweldige sfeer in het zwembad! Wat heeft iedereen hard gezwommen dit weekend en ontzetten veel plezier gehad. We willen nogmaals de organisatie van het toernooi bedanken en we kijken nu al weer uit naar volgend jaar!