Afgelopen weekend stond De Valken aan de start van de eerste competitieronde. Een spannende wedstrijd want dit jaar zwemmen we in de A-klasse. De wedstrijd vond plaats in Optisport Pagedal in Stadskanaal.

We verschenen met een groep gemotiveerde zwemmers in het zwembad. Na het inzwemmen begonnen de meisjes met de estafette 4x100m vrije slag. Alianne Ter veen, Renee Baron, Eline Cromwijk en Jorien van Dalen zwommen naar een mooi persoonlijk record van 5.19.23.

Daarna was tijd voor de individuele afstanden. Iedereen deed goed zijn best. Veel persoonlijke records zijn gesneuveld op zowel de 50, 100 als 200 meter afstanden. Zoals gewoonlijk eindigde de competitiewedstrijd met een dames en een herenestafette. De dames Sharon Oldenkamp, Wiëlle Wolbers, Arita Tolman en Ilse van den Heuvel zwommen op de 4x100m wisselslag een mooie tijd van 05:22.27 en eindigden daarmee op de 4de plaats. De herenestafette 4×100 vrije slag met Alex Stevens, Yarnick Visscher, Rens Meijberg en Daniël Heling tikte als tweede aan in een tijd van 04:16.21.

Na de eerste ronde staan we op een zevende plaats. De zwemmers en trainers mogen trots zijn. Bij deze willen we ook alle officials en de ploegleiding bedanken die mee hebben geholpen. Nu op naar de tweede ronde.