Zaterdag 14 september was het zover: de Valkendag! En deze keer gingen we iets ontzettend leuk doen, namelijk naar Ameland. Om kwart voor 10 vertrokken we met de boot. Na zo’n 50 min waren we aangekomen op het eiland. Daar stonden de tandems al op ons te wachten. Dus allemaal op de tandem en daar gingen we.

We fietsten het eiland over van Nes naar Hollem door en over de duinen. Dit was ongeveer 10 km. Dat ging in het begin nog niet zo makkelijk bij iedereen. Maar na een paar keer (bijna) te zijn gevallen, kon iedereen het gelukkig. Aangekomen bij het strand in Hollem hebben we met z’n allen lekker een broodje gegeten.

De meesten hebben daarna nog een duik in de zee gewaagt. Na de verfrissende duik hebben we de tandems weer bij de horens gevat om terug te rijden naar Nes. Eenmaal aangekomen in Nes hebben we nog even rond gekeken in het pittoreske dorpje en hebben een aantal nog geshopt. Als afsluiter hebben we lekker een patatje gegeten. En dan voor de laatste keer de tandem op, naar de boot. Het was een hele leuke en geslaagde dag!