Club info

Zwemmen voor prestatie en plezier!

Lid zijn van Z.P.C. De Valken bestaat niet alleen uit trainen en aan wedstrijden meedoen, maar ook samen ontspannen activiteiten beleven zoals het zomerkamp en onze jaarlijkse winterafsluiting (vrij zwemmen). Wij houden ons op verschillende manieren bezig met het zwemmen.

Vind je zwemmen heel leuk, beschik je over een zwemdiploma en ben je opzoek naar een gezellige saamhorige vereniging? Kom dan eens een kijkje nemen bij De Valken. Zwemmen is immers een gezonde sport vol actie. Ontspannen of juist heel fanatiek, bij ons is alles mogelijk. Net wat bij jou past.

Wij bieden de selectie die bij jou past
Het zwemdiploma is binnen en nu wil je graag blijven zwemmen en zelfs met wedstrijdzwemmen beginnen? Daarvoor hebben wij de recreantengroep ontwikkeld. Dit is de instroomgroep en het plezier in het zwemmen staat voorop. Spelenderwijs leren we de zwemslagen aan, maar komt het starten en keren, zwemmen met zwemvliezen, en zwemmen met een plankje of alleen met de armen aanbod. Alle mogelijke variaties voor afwisselende en leuke trainingen worden gegeven.

Lijkt wedstrijdzwemmen je nou leuk en beheers jij de juiste zwemtechniek? Dan is het tijd voor de voorselectie. Dit is de groep beginnende wedstrijdzwemmers. Tijdens de trainingen gaan de trainers dieper in op de techniek. Wat er allemaal komt kijken bij een wedstrijd wordt ook behandeld. Ook hier staat het plezier voorop, plezier in de trainingen en het behalen van een medaille en/of een persoonlijk record.

Na de voorselectie hebben we nog één doorstroom groep, de selectie. Binnen de selectie trainen zwemmers allemaal op hun eigen niveau zodat er genoeg aandacht aan de techniek en de individuele zwemmers gegeven kan worden. De zwemmers van deze selecties nemen deel aan wedstrijden en toernooien, zoals de competitie en het Zechsteintoernooi.

Voor volwassenen een gevarieerd aanbod
Vroeger altijd gezwommen of lijkt het je leuk om met een groep volwassenen te zwemmen? Ook dat is mogelijk bij De Valken. Wij bieden aan volwassenen alle mogelijkheden om onder deskundige begeleiding samen met anderen te trainen, om techniek en uithoudingsvermogen te verbeteren en daarnaast ook nog heel veel plezier te hebben. De groep masterzwemmers is de snelst groeiende groep van de vereniging op dit moment.

Is alleen trainen niet voldoende? Dan zijn er speciaal voor ‘masters’ georganiseerde wedstrijden waar je aan mee kunt doen.

Interesse? Meetrainen kan!
Lijkt het je nu leuk om in de recreantengroep, de (voor)selectie of de mastergroep te zwemmen? Voor alle groepen geldt plezier staat voorop, spreekt dit jou aan? Kom dan een paar keer op proef meezwemmen. En wil je nog meer weten over onze vereniging, neem dan een kijkje op onze facebookpagina, instagram of mail naar secretariaatdevalken@gmail.com