Zaterdag 1 juli vonden de clubkampioenschappen plaats in openluchtzwembad De Boskamp in Westerbork. Tijdens deze thuiswedstrijd hebben alle zwemmers van De Valken deelgenomen aan deze gezellige, onderlinge competitie. Zon of regen dat houdt de zwemmers van De Valken niet tegen.

De clubkampioenschappen zijn niet alleen voor de reguliere wedstrijdzwemmers, maar ook voor de recreanten (beginnende zwemgroep) en voor de masters. Helaas waren de masters verhinderd. De recreanten hebben zich goed laten zien, Nathalie Harders, Sam Huizing, Thommas Kolk, Daphne Engberts, Renée Baron, Lise Booij en Silvia Harders hebben hun beste beentje voor gedaan en hebben super goed gezwommen. De competities van de andere leeftijdsgroepen waren erg spannend, met kleine verschillen zijn uiteindelijk de winnaars naar voren gekomen.

De nummers 1 van deze dag: Silvie Vrieling, Julia Spierenburg, Jamilia Lieffering, Leonique Spierenburg, Arita Tolman, Minze Hamstra, Jan Hamstra, Kevin Meinders, Jante Wolbers, Rens Meijberg, Daniël Heling en Jorie Seubers. De zilverenpakken zijn behaald door: Laura Sikkenga, Sarah van Slooten, Ilse v/d Heuvel, Claudia Striehouldt, Marjan Nijmeier, Rogier Timmer, Frank v/d Zwaag, Wiëlle Wolbers, Yarnick Visscher en Alex Stevens. En brons was voor: Lise Grandsire, Marieke Reuvekamp, Maureen van Dijken, Michael Ham en Linda Doorn.

Naast de medailles zijn er natuurlijk ook weer persoonlijke records gezwommen. Op alle vier de afstanden heeft Jan Hamstra een pr gezwommen! Tijdens de prijsuitreiking zijn vrijwilligers in het zonnetje gezet. Ria Dimmendaal en Henk Nijlunsink zijn al tientallen jaren actief als tijdwaarnemer tijdens wedstrijden en daar mag best eens een bloemetje voor uitgedeeld worden. Theo Timmer werd gefeliciteerd met het behalen van zijn diploma voor jury. De jaarlijkse clubkampioenschappen zijn zoals ieder jaar weer afgesloten door de gezamenlijke estafette. Vijf teams nemen het tegen elkaar op met alle leeftijden verdeeld over de teams. Elk jaar is het weer een groot feest en een hele spannende strijd wie er nou gaat winnen. Deze jaarlijkse afsluiting was weer een groot succes en vooral erg gezellig. Daarom luidt ons motto ook: Zwemmen voor prestatie en plezier!

Laura Wolbers