Zaterdag, 2 februari, hebben de zwemmers van De Valken in Veendam laten zien hoe ze kunnen sprinten! Tijdens de 25/50m wedstrijd komen alle slagen aan bod, individuele afstanden maar ook estafettes. De Valken heeft de andere verenigingen laten zien, dat estafette zwemmen leuk is en super snel kan. Twee van de drie estafette-teams zijn eerste geworden, de andere tweede. Een van de winnende estafettes was tijdens de 4x 25m schoolslag, gezwommen door Lise Booij, Jorien van Dalen, Lisa Mein en Renée Barron, van deze vier meiden was het voor Lise, Jorien en Lisa hun allereerste wedstrijd. Ze hebben het fantastisch gedaan en hebben samen met het team een tijd van 1.50,58 neer gezet. De andere twee estafette teams, was een rechtstreeks duel tussen Valkenjongens en Valkenmeiden. Het was een spannende race maar het team van Thommas Kolk, Daniël Heling, Sam Huizing en Yarnick Visscher was ruim 20 seconden sneller dan het team van Sophie Booij, Nathalie Harders, Laura Sikkenga en Daphne Engberts.

Individueel hebben de zwemmers zich ook ontzettend goed laten zien, er zijn maar liefst 34 persoonlijke records verbroken van de 46 starts! Daarmee hebben we 2 medailles binnen gesleept, een zilveren plak voor Nienke ter Velde en een bronzen plak voor Ilse van den Heuvel op de 25m vrije slag.