Zwemvereniging ZPC De Valken uit Westerbork zwom zaterdag in Meppel in de derde ronde van de nationale zwemcompetitie, tegen ZPC Hoogeveen en MZPC De Reest. Doelstelling was een plaatst te stijgen in de competitielijst, omdat een 8e plek van de 9 een te kwetsbare positie is en er flink getraind wordt op techniek door de trainsters Annick van Dijk en Denise Koerhuis.

Ondanks de korte inzwemtijd hebben de zwemmers zich heel goed laten zien. Het één na het andere persoonlijke record werd gezwommen op de 50, 100 en 200 meter afstanden.
De heren-estafette, 100 meter vrije slag, met Arjan Vaatstra, Rens Meijberg, Sem Lanters en Alex Stevens, die gewéldig zwommen, werd door De Valken gewonnen! De Dames, 50 meter wisselslag, met Arita Tolman, Denise Koerhuis, Leonique Spierenburg en Jolieke Timmer eindigden als derde.

Ondanks de goede prestaties en inzet van de zwemmers is het niet gelukt een plaats te stijgen in de D1 competitie. De laatste competitiewedstrijd in Hoogeveen op zaterdagochtend 14 maart wordt een beslissende wedstrijd voor de uiteindelijke plaatsing in de 1e klasse Regio Noord. De zwemmers gaan ervoor. Aan de inzet en motivatie zal het iig niet liggen! Komt iedereen ons aanmoedigen? We kunnen alle support goed gebruiken!