Het is tijd voor een frisse wind door onze sociale media kanalen. Na ruim zes jaar leg ik mijn taken neer als ja, hoe zou je het noemen, online redactie? Ik heb het met veel plezier en liefde gedaan, maar het is momenteel moeilijk te combineren met mijn rol als trainer, voltijd student van de pabo, lid van de zwemclub en alle andere leuke en fijne dingen die ik in mijn leventje heb.

Want hoe begon het ook al weer?
Ik studeerde Marketing & Communicatie aan Drenthe College toen het idee kwam om een Facebookpagina aan te maken. Dat leek mij wel leuk om te gaan doen en een leuke aanvulling op mijn opleiding. Ik schreef voornamelijk wedstrijdverslagen, soms van wedstrijden waar ik zelf bij aanwezig was en de sfeer van had meegekregen of soms gewoon na aanleiding van de uitslagen die ik van de TC heb ontvangen. Hoe ging ik te werk? Nou gewoon, uitslagen er bij pakken en de PR’s en prijswinnaars noteren en soms visualeren hoe ons valkensfeertje was geweest (dat is niet vaak anders dan normaal namelijk, veel aanmoedigen en gezelligheid, haha). Elke week was het weer een uitdaging om de deadline van de Midden-Drenthe krant te halen, namelijk 18.00 uur zondagmiddag. Voor de niet zwemmers onder onze lezers, soms kwamen de verslagen pas einde van de zondagmiddag binnen. Maar ja, ik wilde hoe dan ook een leuk wedstrijdverslag online hebben en naar de redactie van de krant hebben gestuurd. Dit veroorzaakte grappige plekken waar ik de wedstrijdverslagen schreef, zo schreef ik in de woonkamer van mijn werk een verslag en verzond ik het naar de redactie en hup ging ik weer aan het werk om pannenkoeken te bedienen, haha. Maar ja voor Facebook moeten er ook foto’s gemaakt worden, bij wedstrijden, kampweekend of andere activiteiten maakte ik vaak een foto die ik bij de post op facebook kon plaatsen. Een soort paparazzi van de vereniging kon je me ook noemen.

Toen kwam de vraag of er een nieuwe website gemaakt kon worden, daar gingen Michael en ik graag mee aan de slag. Een zomer lang hebben we gewerkt om de nieuwe website vorm te geven en tekstueel te vullen, ook dit vond ik ontzettend leuk om te doen. Naarmate de tijd vorderde dacht ik, goh, zullen we ook eens via een ander kanaal de wat jongere doelgroep benaderen? Misschien Instagram, en zo bestond ook dit kanaal.

Wat heb ik veel mogen doen heb ik veel vrijheid gekregen vanuit de vereniging. Van programmaboekjes van de nachtmarathon tot reclamemateriaal en wedstrijdverslagen heb ik mogen maken. Ik heb veel geleerd en heb het met plezier gedaan, maar het is nu tijd om mijn stokje over te dragen aan de nieuwe Online Redactie, bestaande uit Arita, Rens, Sem en Nienke. Ik ben ontzettend blij dat jullie het van mij willen overnemen en wens jullie veel succes (gaat natuurlijk helemaal goed komen!!). Ik wil jullie, de lezers, ontzettend bedankt voor de jaren dat jullie mijn verslagen hebben gelezen en het delen van de berichten om onze naamsbekendheid te vergroten (blijf dat vooral doen 😉 ).

Ik zie jullie hopelijk snel weer in het zwembad, want uiteraard blijf ik trainer en lid van deze gezellige sportfamilie! Volg ons op onze Facebookpagina en Instagram @devalkenwesterbork!

Ik wens jullie allemaal een goede jaarwisseling en sportief en gezellig 2021!

Liefs,
Laura Wolbers