Wil jij jouw kind laten zwemmen maar is er thuis te weinig geld? De gemeente Midden-Drenthe is aangesloten bij het Jeugdfonds Sport en Cultuur Drenthe. Daardoor kunnen meer kinderen meedoen met sport- en culturele activiteiten en tegelijkertijd zwemles volgen via het mooie pakket “Bartje Leert Zwemmen”.

Het Jeugdfonds Sport en Cultuur Drenthe betaalt contributie en lesgeld voor kinderen en jongeren t/m 17 jaar die opgroeien in een gezin met geldzorgen. Sport en cultuur is namelijk niet alleen leuk om te doen maar ook goed voor de persoonlijke ontwikkeling van kinderen en jongeren.

Hoe werkt het?

  • Stap 1: Vraag aan de juf, meester, buurtsportcoach, schuldhulpverlener, medewerker sociaal wijkteam of hij/zij een aanvraag voor je kan doen. Degene die de aanvraag doet noemen we de ‘intermediair’
  • Stap 2: De intermediair doet, in overleg met jou, een aanvraag op jeugdfondsdrenthe.nl
  • Stap 3: De intermediair hoort binnen drie weken of de aanvraag goedgekeurd is en laat je dat weten
  • Stap 4: Je kunt jouw kind nu aanmelden bij de club.
  • Stap 5: Jeugdfonds Drenthe betaalt de contributie of het lesgeld direct aan de sportclub of lesgever. Je ontvangt zelf geen geld.

Kijk voor meer informatie of jeugdfondsdrenthe.nl, of download de flyer.