Zoals jullie wellicht hebben vernomen, heeft het kabinet nieuwe coronamaatregelen aangekondigd omdat de besmettingen en het aantal ziekenhuisopnames oplopen. Eén van deze regels is het verplicht stellen van een coronatoegangsbewijs in de zwembaden. Om toegang te verkrijgen tot de accommodatie is voor personen vanaf 18 jaar een geldig coronatoegangsbewijs verplicht. Let op: er is een uitzondering voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en voor vrijwilligers. Zij hoeven geen coronatoegangsbewijs te tonen. Denk hierbij aan zwembadpersoneel, trainers, officials en alle vrijwilligers.

Uitvoeringsplan

  • Bezoekers en Vervoerders kunnen het zwembad niet betreden omdat er geen continue aanwezigheid van een toegangscontroleur aanwezig is.
  • De toegangscontrole van de zwemmers van 18 jaar en ouder wordt ingevuld door de zwemgroep Selectie of Masters.
  • De zwemleden van de groep Selectie van 18 jaar en ouder laten aan de trainer weten dat zij wel of niet komen trainen.
  • Controle van de  toegang vindt buiten plaats vanaf 10 minuten voor de aanvangstijd van de training.

Overzicht alle maatregelen per 6 November

  1. Om toegang te verkrijgen tot de accommodatie is voor personen vanaf 18 jaar een geldig coronatoegangsbewijs verplicht.Let op: er is een uitzondering voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en voor vrijwilligers. Zij hoeven geen coronatoegangsbewijs te tonen.Denk hierbij aan zwembadpersoneel, trainers, officials en alle vrijwilligers.
  2. Zwemmen kan en mag binnen zonder beperkingen voor personen tot en met 17 jaar en vanaf 18 jaar met een coronatoegangsbewijs.
  3. Douches en kleedkamers zijn open. Ook andere faciliteiten, zoals sauna etc. mogen open zijn.
  4. Zwemmers en andere bezoekers kunnen worden geweigerd of naar huis worden gestuurd tijdens een bezoek aan de badinrichting bij (vermoeden) van klachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, of koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak.
  5. Wedstrijden zijn toegestaan.
  6. Publiek is toegestaan, ook bij wedstrijden, leszwemmen en diplomazwemmen, daarbij geldt een coronatoegangsbewijs voor iedereen vanaf 18 jaar.