Afgelopen zaterdag 20 november, was het eindelijk zover, de tweede competitieronde in Hardenberg. Ondanks het gebrek aan publiek en strengere maatregelen verscheen De Valken zoals altijd positief en vol zelfvertrouwen bij het zwembad. Voor de wedstrijd werden de nieuwe badmutsen, gesponsord door onze hoofdsponsor Autobedrijf Strijker uitgereikt. Dit zorgde voor een extra boost.

En wat voor een boost. Er is namelijk onwijs goed gezwommen. De wedstrijd werd geopend door een estafette 4x100m wisselslag. Sam Huizing, Jonas Ten Hoor, Yarnick Visscher en Thomas Kolk verschenen voor onze club aan de start. In een prachtige tijd van 5:14.78 tikten ze als derde aan. Ook op de individuele afstanden is goed gezwommen. Er zijn erg veel pr’s gesneuveld en in verscheidene programma’s werd door De Valken als eerste aangetikt. De estafettes aan het einde van de wedstrijd werden beide gewonnen door De Valken. Lisanne Seubers, Wiëlle Wolbers, Arita Tolman en Hanneke Vaatstra werden met ruime voorsprong eerste in een tijd van 5:19.51. De herenestafette met Jorie Seubers, Daniel Heling, Arjan Vaatstra en Alex Stevens zwommen naar een mooi persoonlijk record in 1:47.78.

Het goede zwemmen heeft zich uitbetaald in een geweldig resultaat. Na de tweede ronde is de Valken 3 plekken gestegen van de negende naar de zesde plaats. De zwemmers en trainers mogen trots op zichzelf zijn. De volgende competitiewedstrijd vindt op 15 januari in Meppel plaats.