Twee jaar lang kon het evenement niet doorgaan, maar nu was het eindelijk zo ver. Afgelopen weekend was het Zechstein (Bubble) Toernooi in Veendam en natuurlijk waren we weer aanwezig.

Vrijdagavond gingen de eerste zwemmers al op weg naar Veendam. Met een bus vol bagage en goede hulp vertrokken de zwemmers naar de bekende sporthallen naast het zwembad waar alle clubs het hele weekend overnachten. Na het installeren van de spullen was het tijd om lekker uit eten te gaan bij Sahara in Veendam.

Zaterdagochtend gingen de lichten vroeg aan. Al snel kwamen de overige zwemmers en begeleiders de sporthal binnen. Om 8:30 begon de wedstrijd. Ilse van den heuvel, Rens Meijberg, Daniël Heling en Manuëla Feikens mochten direct de eerste serie aftrappen met de estafette 4x50m wisselslag gemengd. Voor sommige zwemmers was het zwembad bekend terrein maar voor een aantal zwemmers was dit hun eerste Zechstein Toernooi. Spannend maar ook hartstikke leuk. Er zijn weer flink wat persoonlijk records gezwommen op deze eerste dag. De zaterdag werd net als andere jaren afgesloten met de disco in het zwembad. Zoals altijd hadden we weer Glow in the dark armbandjes om het zwembad op te lichten. Om 0:00 hebben we ook nog met de hele disco gezongen voor de jarige Sharon.

Zondag kickte de vermoeidheid weer ouderwets in. Ondanks de weinig uurtjes slaap, zijn er ook op zondag flinke pr’s gezwommen. De eindestafettes zorgden weer voor een spektakel in het zwembad.

Iedereen heeft super goed zijn/haar best gedaan. Daniël Heling heeft dit toernooi maar liefst 5 medailles waarvan 4 bronzen en een zilveren binnensleept. Heel knap gedaan Daniël. Aan het einde werd nog bekend gemaakt dat we op een mooie Achtste plaats zijn geëindigd van alle verenigingen wat voor onze club zeer goed is. Het belangrijkste is natuurlijk dat we met zijn allen een heel gezellig weekend hebben gehad.

Dit weekend was natuurlijk niet mogelijk zonder alle goede hulp. Wij willen daarom de trainers, de ploegleiding, de activiteitencommissie, officials en alle andere vrijwilligers van de club en het toernooi bedanken die er voor hebben gezorgd dat we weer aanwezig konden zijn. Het was een geslaagd weekend.