Zaterdag 19 november verschenen de zwemmers aan de start van de tweede competitieronde in Assen. Na de eerste ronde stonden we op een zevende plek. Het verschil met nummer acht was niet groot dus de zwemmers hadden de zware taak om onze plek veilig te stellen.

De zwemmers hebben alles op alles gezet. De estafettes werden goed gezwommen. Sharon Oldenkamp, Arita Tolman, Ilse van den Heuvel en Wiëlle Wolbers tikten tijdens de 4x100m vrije slag als derde aan. Ze waren ruim een seconde sneller dan hun inschrijftijd. Tijdens de 4x50m vrije slag zwom het herenteam met Daniël Heling, Rens Meijberg, Alex Stevens en Arjan Vaatra naar een mooie tweede plek.

In totaal werden er 20 persoonlijk records gezwommen. Jorien Van Dalen zwom de grootste pr.  Op de 100m rugslag zwom zij een pr van 8 seconden (117%) en zette ze een nieuwe tijd neer van 1:34.13.

Uiteindelijk is er niet veel verschoven in het klassement en blijven we op een mooie zevende plek staan. Super goed gedaan allemaal. Wij willen iedereen bedanken die geholpen heeft bij de wedstrijd. De volgende competitie vindt op zaterdag 28 januari plaats in Klazienaveen.