Afgelopen zaterdag 28 januari verschenen we aan de start van de derde competitieronde in Klazienaveen. Deze wedstrijd was spannend omdat we deze ronde met een stuk minder zwemmers aan het bad zaten. Ook stonden er veel 200 meters op het programma.

Iedereen heeft zijn/haar best gedaan om zo snel mogelijke tijden neer te zetten. Er zijn ook weer een aantal persoonlijk records gesneuveld. Thommas Kolk verbeterde zijn tijd op de 200 meter wisselslag met maar liefst 36 seconden (147%). Ook Laura Sikkenga zwom op de 200 meter wisselslag een erg groot persoonlijk record van 31 seconden (131%).  De wedstrijd werd zoals altijd in stijl afgesloten met twee estafettes. Sharon Oldenkamp, Manuëla Feikens, Arita Tolman en Ilse van den Heuvel zwommen tijdens de 4×50 meter vrije slag naar een tijd van 2:10.18. De heren Arjan Vaatstra, Thommas Kolk, Alex Stevens en Rens Meijberg zwommen de 4×100 meter wisselslag en tikten aan in een tijd van 4:48.08.

Ondanks de goede prestaties van de aanwezige zwemmers zijn we deze ronde een plek gedaald naar de achtste plaats. De volgende en laatste ronde vindt plaats op 22 april in ons thuisbad in Beilen. Het is van belang dat iedereen daar aanwezig is zodat we de achtste plaats kunnen behouden of zelfs de zevende plaats in het klassement terug kunnen veroveren.