Afgelopen zaterdag 30 september vond de eerste competitieronde van het nieuwe seizoen plaats in Klazienaveen. Net zoals vorig jaar zwemmen we in de A-klasse. Dit jaar is de indeling van de afstanden volledig veranderd. De eerste ronde was dan ook gelijk een pittige. Er stonden namelijk veel afstanden op het programma, waaronder een aantal 400 meters.

De afgelopen weken was er hard getraind om de conditie op te krikken, zodat alle zwemmers met een goed gevoel aan de start konden verschijnen. Dat heeft zeker gewerkt. Op de 400, vrije slag zwommen alle zwemmers een pr. Ook de zwemmers die deze afstand voor het eerst zwommen, klokten goede tijden.

De estafetteteams hebben het goed gedaan. Deze boden namelijke en primeur. Voor het eerst kwamen teams van Z.P.C. De Valken in actie op de 4x 200m vrije slag. Zowel bij de dames als de heren is er dan ook een clubrecord gezwommen. De dames 4x200m vrije slag onder 14 jaar zwommen maar liefst 55 seconden af van hun inschrijftijd. De heren senioren evenaarden hun inschrijftijd van 9:47. De dames senioren mochten als allerlaatste aan de bak tijdens de 4x100m wisselslag en klokten een mooie tijd van 5:46.07.

Niet geheel onverwachts staat De Valken op dit moment op een laatste plaats. We zwemmen in de A-klasse tegen een aantal grote clubs. We mogen toch trots zijn op het resultaat want in totaal zijn er maar liefst 26 nieuwe persoonlijk records gezwommen.

De komende weken gaat er hard getraind worden. De tweede competitie vindt al weer plaats op 11 november in Assen. Dat wordt opnieuw een zware wedstrijd, want dan staan onder andere de 400m wisselslag en 4x200m wisselslag op het programma.