“11 november is de dag…..!” Afgelopen zaterdag kwamen de zwemmers van Z.P.C. De Valken in actie in Assen tijdens de tweede ronde van de nationale zwemcompetitie. Aan hen de taak om weer zo scherp mogelijke tijden neer te zetten en wellicht een plekje te stijgen in de A-klasse.

De trainingen zijn de afgelopen weken wat verzwaard om iedereen volledig klaar te stomen voor deze wedstrijd. De trainers mogen trots zijn want de ene naar de andere pr sneuvelde. Alianne Ter Veen zwom de grootste pr. Zij verbeterde haar tijd op de 100m vlinderslag met 128% en maar liefst 12 seconden. In totaal zijn er 23 nieuwe persoonlijk records gezwommen. Verder behaalde het damesestafetteteam een mooie mijlpaal. Met een tijd van 10:41.13 zijn zij het snelste meisjes/dames team van De Valken ooit op deze afstand.

Uiteindelijk is het niet gelukt om een plekje te stijgen in het klassement. Op 27 januari is de derde ronde in Beilen. Kom jij ons dan aanmoedigen?