Afgelopen zaterdag 10 november was het zo ver! De laatste competitieronde in zwembad Pagedal in Stadskanaal. Deze ronde zou bepalen of we zouden degraderen naar de B- klasse of niet.

Vanuit verschillende opstapplekken vertrokken de zwemmers naar Stadskanaal. Na een enigszins zenuwslopende start, waarbij het nog even spannend was of een aantal zwemmers op tijd zou arriveren,  konden we beginnen met de eerste estafette. De heren mochten de wedstrijd aftrappen met de 4x50m wisselslag. Arjan Vaatstra, Thommas Kolk, Yarnick Visscher en Rens Meijberg zwommen sneller dan hun inschrijftijd. Na de heren was het de beurt aan de dames 4x50m vrije slag. Arita Tolman, Ilse van den Heuvel 04, Jorien van Dalen en Sharon Oldenkamp zwommen ook een persoonlijk record ten opzichte van hun inschrijftijd. Een mooi begin van de wedstrijd.

Tijdens het eerste deel van de wedstrijd stonden zware afstanden op de planning. De senioren moesten aan de bak tijdens de 200m vlinderslag, de jeugdzwemmers kregen het zwaar te verduren met een 400m wisselslag en de junioren kwamen in actie op de 200m wisselslag. Door de goede trainingen de afgelopen tijd heeft iedereen een mooie tijd weten neer te zetten. Sharon Oldenkamp zwom met een pr van 13 secondenop de 200m vlinderslag zelfs de grootste pr van de dag!

Na de pauze mochten Renée Baron, Thommas Kolk, Alianne Ter Veen en Yarnick Visscher zich opmaken voor de 4x50m wisselslag gemengd jeugd 2 en jonger. Zij zwommen in 2:19:45 naar een mooie tweede tijd.

 

In het tweede deel van de wedstrijd werden de afstanden wat korter, Na de zware afstanden vond een groot deel van de zwemmers toch wel lekker. Aan het einde mochten we nog meedoen aan de 8x50m vrije slag. Helaas konden we niet meedoen met de punten, omdat we niet in elke leeftijdscategorie zwemmers hebben. Toch blijft het een leuke manier om het competitieseizoen mee te eindigen.

Ondanks de inzet van de zwemmers, moeten we concluderen dat De Valken na twee fantastische jaren in de A-klasse gaat degraderen naar de B-klasse. Het verminderde ledenaantal maakte de A-klasse op dit moment een trede te hoog. De uitdaging voor de toekomst ligt in het aantrekken van meer jonge zwemmers om in alle leeftijdscategorieën punten te kunnen scoren.

Bedankt aan iedereen die dit competitieseizoen weer mogelijk heeft gemaakt. De trainers, de ploegleiding, de technische commissie en alle andere vrijwilligers die mee hebben geholpen. Wij kijken uit naar een gloednieuw competitieseizoen volgend jaar!