Op zaterdag 11 februari kwamen twaalf zwemmers van Z.P.C. De Valken in actie tijdens de tweede JJS (Junioren, jeugd, senioren) wedstrijd, een wedstrijd waarbij de zwemmers zelf mogen bepalen welke afstanden ze zwemmen. De wedstrijd vond plaats in ons trainingsbad in Beilen. Een mooie kans dus voor de zwemmers om hun tijden weer aan te scherpen.

In totaal zijn er 23 persoonlijk records gezwommen. De grootste pr werd gezwommen door Tessa Lindemulder op de 100m rugslag. Zij zwom een pr van maar liefst 18 seconden (140 %) en tikte aan in een mooie tijd van 1:39.11. Tessa was goed op dreef want op de 100m vrije slag zwom zij een pr van 15 seconden. Ook Eline Cromwijk zwom op deze twee afstanden een mooie pr. Op de 100m rugslag zwom ze bijna drie seconden van haar oude tijd af. Op de 100m vrije slag dook ze voor het eerst onder de 1:20 en zwom ze een tijd van 1:19.56.

Renée Baron en Alianne Ter Veen zwommen beiden een mooie pr op de 100m rugslag. Renée tikte aan in 1:31.12 en Alianne in 1:25.32. Hiervoor mocht Alianne een mooie gouden plak in ontvangst nemen in de categorie meisjes junioren 1 en 2. Sharon Oldenkamp behaalde in de categorie jeugd 1 en 2 een mooie zilveren medaille op de 100m rugslag.

Drie van de valkendames kwamen deze wedstrijd in actie op de 400m wisselslag. Manuëla Feikens en Jorien van Dalen zwommen deze afstand voor het eerst. Jorien zwom een mooie tijd van 6:45.17 en ook Manuëla deed het uitstekend in een tijd van 7:44,19. Sharon Oldenkamp zwom een geweldige pr en verbeterde haar tijd van 6:51.04 naar 6:28.51. Fantastisch gedaan meiden!

Ook de heren werden goed vertegenwoordigd. Op de 50 meter schoolslag zwom Jonas Ten Hoor een pr van maar liefst twee seconden. Hij tikte aan in een tijd van 41.88. Ook Yarnick Visscher en Thommas Kolk zwommen beide een mooie pr van bijna een volle seconde op deze sprintafstand.

Op de 100m vrije slag zwommen Thommas Kolk en Rens Meijberg beiden een pr van meer dan een seconde. Rens behaalde op deze afstand de eerste plaats bij de senioren en mocht het goud in ontvangst nemen. Ook Jonas Ten Hoor en Sam Huizing mochten het podium betreden op deze afstand. Bij de jongen junioren 3 en 4 werd Sam tweede in een tijd van 1:13.77 en Jonas Ten Hoor derde in een tijd van 1:33.07. Sam zwom ook nog een pr van zeven seconden op de 100m wisselslag.

Een geslaagde wedstrijd dus voor Z.P.C. De Valken. Super goed gedaan allemaal!