Afgelopen weekend kwamen acht zwemmers van Z.P.C. De Valken in actie tijdens de Provinciale Winterkampioenschappen in zwembad Aquarena in Emmen. Zowel zwemmers uit Groningen als Drenthe deden mee. Gelukkig voor de zwemmers werden per programmanummer de medailles uitgereikt aan de top 3 van Drenthe en de top 3 van Groningen. 

Er zijn door de zwemmers van Z.P.C. De Valken in totaal 5 medailles binnengesleept, waaronder één gouden plak. Sharon Oldenkamp zwom bijna een seconde van haar persoonlijk record en klokte daarmee bij de dames senioren 1 en ouder de snelste tijd van Drenthe. Een super prestatie. Bij de heren 100m vrije slag senioren 1 en ouder zijn twee medailles behaald. Daniël Heling werd tweede en Rens Meijberg derde van Drenthe. Daniël zwom later ook nog naar een bronzen medaille op de 200m wisselslag.  Alianne ter Veen behaalde een bronzen plak op de 50m vrije slag dames junioren 3 en 4 en deed dat in een mooi persoonlijk record.

Het was een lange dag en een aantal zwemmers moest vrij lang wachten tussen de wedstrijden door. Toch kunnen we terugkijken op een goed toernooi met een flink aantal nieuwe persoonlijk records. Op naar nog twee weekenden vol wedstrijden. Over twee weken, op zaterdag 27 januari, is de volgende competitiewedstrijd in Beilen! Kom jij de zwemmers dan aanmoedigen?